Voorbereiding voor ZZP’ers in 2024.

12 december 2023

Voorbereiding voor zzp'ers in de zorg

Hey daar, zorgverleners!

Zoals we eerder hebben besproken, staan er grote veranderingen op de planning voor zzp’ers in de zorgsector, waaronder de nieuwe 28-urige werkweek en de maximale opdrachtduur van 7 maanden bij een zorginstelling. Deze wijzigingen kunnen wat onzekerheid met zich meebrengen, maar met de juiste voorbereiding kun je deze veranderingen juist in je voordeel gebruiken. Hier is hoe je dat kunt doen:

  1. Update Je Netwerk: Begin met het versterken en uitbreiden van je professionele netwerk. Connect met andere zorgprofessionals, sluit je aan bij relevante online groepen, en werk samen met een bemiddelingsbureau in de zorg die je kan helpen met het vinden van nieuwe opdrachten.
  2. Flexibiliteit is Key: Wees flexibel in je werkkeuzes. Overweeg verschillende soorten zorginstellingen en sta open voor nieuwe ervaringen en leertrajecten.
  3. Beheer Je Tijd Efficiënt: Met de beperking tot 28 uur per week is tijdmanagement cruciaal. Leer hoe je jouw werkuren het meest effectief kunt inzetten om maximale waarde te bieden.
  4. Financiële Planning: Pas je financiële planning aan. Met mogelijk kortere werkperiodes is het belangrijk om een financiële buffer op te bouwen voor periodes tussen opdrachten.
  5. Blijf Op de Hoogte van Regelgeving: Zorg dat je altijd op de hoogte bent van de laatste wettelijke veranderingen. Dit kan door het volgen van relevante nieuwsbronnen, het bijwonen van webinars, of door advies in te winnen bij je bemiddelingsbureau.
  6. Ontwikkel Je Vaardigheden: Investeer in je professionele ontwikkeling. Overweeg extra trainingen of cursussen die je aantrekkelijker maken voor een breed scala aan zorginstellingen.
  7. Bereid je Voor op Meer Administratie: Wees voorbereid op een toename in administratieve taken, zoals het vaker opstellen van contracten en het beheren van je planning.
  8. Zoek Ondersteuning: Schakel indien nodig hulp in. Dit kan zijn van een administratief assistent, een boekhouder, of een bemiddelingsbureau in de zorg om je te helpen navigeren door deze veranderingen.

Door deze stappen te volgen, kun je jezelf niet alleen voorbereiden op de aanstaande veranderingen, maar deze ook gebruiken om je carrière als zzp’er in de zorg verder te versterken en te ontwikkelen. Herinner jezelf eraan: verandering brengt ook kansen met zich mee!