ZZP & Loondienst in de zorg.

20 november 2023

ZZP en Loondienst Bureau Independent

Hallo zorgkanjers!

In de zorg heb je vaak de keuze tussen werken als zzp’er of in loondienst. Beide hebben hun eigen charmes en uitdagingen. Laten we eens kijken wat elk van deze opties te bieden heeft, zodat je een geïnformeerde keuze kunt maken.

Voordelen van ZZP in de Zorg:

Flexibiliteit: Als zzp’er heb je de vrijheid om je eigen uren en werkplekken te kiezen. Ideaal voor als je behoefte hebt aan variatie of een werk-leven balans op jouw manier wilt inrichten.

Variatie in Werk: Je krijgt de kans om bij verschillende zorginstellingen en in diverse zorgsituaties te werken. Dit kan enorm verrijkend zijn voor je professionele ervaring.

Financiële Mogelijkheden: Vaak kunnen zzp’ers een hoger uurtarief bedingen dan wat je in loondienst zou verdienen. Natuurlijk komt dit ook met extra verantwoordelijkheden zoals het regelen van je eigen pensioen en verzekeringen.

Voordelen van Loondienst in de Zorg:

Stabiliteit: In loondienst heb je een vast inkomen en vaak ook extra voordelen zoals pensioenopbouw, vakantiedagen en soms opleidingsmogelijkheden.

Teamverband: Je maakt deel uit van een vast team, wat kan zorgen voor een sterk gevoel van collegialiteit en samenhang. Dit kan erg fijn zijn als je waarde hecht aan samenwerken en een vaste werkplek.

Minder Administratieve Last: Als werknemer in loondienst hoef je je minder zorgen te maken over zaken als belastingaangifte en verzekeringen. Dit wordt allemaal voor je geregeld, waardoor je je volledig kunt focussen op de zorgverlening zelf.

Beide opties hebben dus hun voordelen, en de keuze hangt echt af van je persoonlijke voorkeuren en levensstijl. Ben je iemand die houdt van vrijheid en zelfstandigheid, dan kan zzp in de zorg een uitstekende keuze zijn. Zoek je meer zekerheid en een vaste structuur, dan biedt loondienst wellicht wat je nodig hebt.

Wat je keuze ook is, in de zorg maak je elke dag een verschil. En dat is waar het echt om draait, nietwaar?