Veranderingen in de zorg.

8 november 2023

Veranderingen voor zzp'ers in de zorg Bureau Independent

Hey daar, ondernemende zorgprofessionals!

Grote veranderingen zijn op komst voor onze zzp-helden in de zorgsector. Als jouw bemiddelingsbureau in de zorg zijn we er om je door deze storm te loodsen. Per 2024 schudt de wereld van de zelfstandige zorgverleners op z’n grondvesten met nieuwe regels die jullie werkweken en contractduur gaan beïnvloeden. We hebben het uitgeplozen, dus pak een kop koffie en lees even mee.

Allereerst, de werkweek: we gaan naar een max van 28 uur. Ja, je leest het goed, geen 40, geen 36, maar 28 uur. Dit is een grote shift die vraagt om een heroverweging van hoe we onze dagen indelen en onze cliënten bij diverse zorginstellingen bedienen.

Daarnaast wordt de duur van opdrachten bij zorginstellingen aan banden gelegd. Waar je voorheen misschien jaren bij dezelfde opdrachtgever kon werken, wordt dit nu gelimiteerd tot 7 maanden. Dat betekent meer variatie, maar ook de noodzaak om vaker nieuwe opdrachten te zoeken via je vertrouwde bemiddelingsbureau in de zorg.

We horen je denken: waarom deze verandering? Nou, het is een poging om de balans tussen flexwerk en vaste aanstellingen te herstellen en zekerheid binnen de sector te vergroten. Maar wat betekent dit voor jou als zorgprofessional? Meer administratie? Minder stabiliteit? Of juist nieuwe kansen?

Het is belangrijk om hier goed op voorbereid te zijn, want deze regels zijn niet zomaar een suggestie; ze zijn de real deal. Als zelfstandig zorgprofessional is het dus zaak om je administratie op orde te hebben en wellicht je strategie aan te passen. Hoe je dit het beste kunt aanpakken, daar gaan we het in onze volgende blogs uitgebreid over hebben.

Stay tuned, want we houden je op de hoogte met alle ins en outs, tips en tricks om hier het beste van te maken. Ondernemen in de zorg blijft een avontuur, en wij zijn hier om dat samen met jou en alle zorginstellingen aan te gaan!